Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ποιοτική μουσική από net book /notebook ?


ποιοτική μουσική από net book /notebook?
και όμως είναι δυνατόν. Έχοντας ένα απλό laptop ή ακόμα και net book  χρειαζόμαστε επιπλέον:
1. Μια εξωτερική κάρτα ήχου usb με κωδικοποίηση από 44kHz/16bit S/PDIF έως 192kHz/32bit S/PDIF (μια αξιοπρεπέστατη μέση επιλογή είναι 96kHz/24bit ) ώστε η έξοδος ήχου του υπολογιστή να ψηφιοποιηθεί σωστά και όσο το δυνατόν αθόρυβα.
Προτάσεις :
http://www.m2tech.biz/hiface.html
  περίπου 65-100euro
Dr.DAC nano
m2tech  hiface










 
2. DAC (digital to analog converter) μετάφραση δηλ. για να μετατραπεί όσο το δυνατόν πιστότερα το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό και να οδηγηθεί στον ενισχυτή.
Εάν ό Η/Υ μας σταθερός ή φορητός διαθέτει μια πολύ...πολύ καλή εσωτερική κάρτα ήχου audiophile με ψηφιακές εξόδους που υποστηρίζουν τουλάχιστον 96Khz/24bit τότε παρακάμπτουμε το στάδιο (1) και ξεκινάμε κατευθείαν με ένα DAC.
Προτάσεις :
περίπου 160-550euro

beresford caiman
 
3. Ενισχυτής-ηχεία που θεωρητικά ήδη έχουμε.

Βεβαίως υπάρχουν και πολύ ακριβότερες υλοποιήσεις που μπορούν να φτάσουν και χιλιάδες ευρώ. Αλλά με τα παραπάνω η απόδοση θα είναι αξιοπρεπής έως αξιοπρεπέστατη (προϋπόθεση η καλή ποιοτικά καλωδίωση ,αναλογική και ψηφιακή)
Αν υλοποιήσετε μια μέση λύση απλά θα ξεχάσετε το CD PLAYER το οποίο πια θα το χρησιμοποιείτε μόνο για την αναπαραγωγή των υπαρχόντων στην δισκοθήκη σας CD.
Βεβαίως στον υπολογιστή καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα καλό media player .Προτείνεται ο foobar2000 με asio drivers (ASIO4ALL_2_10_English.exe) η ακόμη καλύτερα με wasapi (για m2tech hiface)
Μπορείτε να κατεβάσετε όποιο mp3 αρχείο θέλετε και να το αναπαράγετε αλλά σαφώς ψάξτε να κατεβάζετε την μουσική σε αρχεία *wav ή ακόμη καλύτερα *flac. Είναι μεγαλύτερα και απαιτούν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο αλλά αξίζουν . Έχουν σχεδόν όλες τις πληροφορίες-λεπτομέρειες-αληθοφάνεια της αρχικής ηχογράφησης (αρκεί να σκεφτούμε ότι ένα κοινό CD παίζει στα 44,1kHz/16bit.Ενω ένα flac μπορεί να φτάσει 192kHz/32bit)
Στα ίδια κομμάτια που είχατε ακούσει σε CD θα βρείτε μεγάλες διαφορές στην λεπτομέρεια και στην ανάλυση.
Πολλές και χρησιμότατες πληροφορίες θα βρείτε στ περιοδικό "ήχος -εικόνα" τεύχος 449/Αύγουστος 2010 ,σελίδα 26

Εγώ χρησιμοποιώ ένα παλαιό laptop innovator με επεξεργαστή Intel core 2 duo T7500 του 2008 και ένα Acer net book με atom 270 επεξεργαστή. Και στα δυο δουλεύω με foobar 2000 και asio drivers για dr.Nano και wasapi για hiface.
Χρησιμοποιόντας λοιπόν τα  m2tech hiface και   dr . DAC nano ώς κάρτες ήχου στην ουσία  εισάγω τον ψηφιοποιημένο ήχο σε :
α) set up :  στο Cambridge audio dac 3.--- προ audiolab8000 Q---τελικό Αudiotechnologies 60A---ηχεία Klipsch RF63

klipsch RF-63

DAC 3
cambridge audio-discmagic +dac 3
AUDIOLAB 8000Q
audiotechnologies 60A
b) set up :στο DAC Beresford caiman 7520se---ολοκληρωμένο Musical Fidelity A300--full range ηχεία ιδιοκατασκευή (δές ανάρτηση  - fullrange )---sub mivoc ιδιοκατασκευή
 

Musical Fidelity A300

beresford caiman












fullrange hemp acoustics
sub mivoc 30cm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου